Productomschrijving
Hoe wordt tapioca meel gemaakt?
Tapiocameel, ook wel tapiocazetmeel genoemd, is fijngemalen zetmeel van de wortel van de cassave. De cassavewortel wordt geschild, gewassen en in stukken gesneden. Vervolgens wordt het geraspt tot pulp en gewassen tot de juiste consistentie. Deze wordt vervolgens gedroogd tot er een fijne meel ontstaat.
Hieronder een informatieve video over het maken van tapiocameel.
Wat zijn de belangrijkste voordelen en kenmerken van Tapioca meel of zetmeel?
- Het is glutenvrij
- Het is een uitstekende bindmiddel ter vervanging van bijv. aardappelzetmeel
- Gebruik tapioca meel in gebak zoals koekjes en cakejes
- Een bijkomend voordeel is deze verpakking van het merk Erawan is, dus Thais (uitstekende kwaliteit)
Land van herkomst: Thailand
Ingrediënten Erawan Tapioca Starch 400 G:
manioc, water.
- Gratis verzending Vanaf €50,-
Erawan Tapioca Starch 400 G Voedingswaarde per 100 grEnergieVet
Waarvan verzadigd
Koolhydraten
Suiker
Voedingsvezels
Eiwitten
Zout
Natrium
Alcohol
Glutenvrij