Dethuistoko - 19 / May / 2021
Viskoekjes met crispy bite van Tao Kae Noi
Heerlijk viskoekjes met crispy bite van de Tao Kae Noi crisps.
Je zult versteld staan van de heerlijke smaken. DeThuisToko deelt vaker met jullie heerlijke recepten, dit exclusieve (asian) viskoekjes recept is er weer eentje om over naar huis te schrijven ;-). Laat je ons weten via social media wat er van geworden is!?

Tao Kae Noi Viskoekjes in 7 stappen:
- Snijd de kabeljauwfilet in grove stukken, doe ze samen met de garnalen en zalm in de keukenmachine en maal tot een glad mengsel.
- Hak de bosuien in ringetjes en snijd de Tao Kae Noi krokante zeewierstrips in stukjes. Meng beide door het vismengsel, gevolgd door de rode currypasta, vissaus en panko en meng nog eens goed.
- Maak je handen vochtig en vorm vervolgens 16 balletjes (Ø4 cm, à 60 g) en druk ze een beetje plat. Leg ze 30 minuten in de koelkast.
- Haal voor de koolsalade de buitenste harde bladeren van de spitskool en rode kool, snijd ze in dunne reepjes (à 3-4 mm) en doe ze in een grote kom. Maak de wortels schoon en snijd ze julienne. Was de komkommer en snijd in dunne reepjes. Voeg zowel de wortel als komkommer toe aan de koolreepjes.
- Meng het limoensap, de vissaus en kristalsuiker en schenk dit mengsel over de salade. Hussel de koolsalade goed om en laat de smaken 15 minuten intrekken.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de viskoekjes 2 minuten rondom goudbruin – doe dit in porties, zodat de viskoekjes de ruimte hebben. Laat de viskoekjes op keukenpapier uitlekken.
- Serveer de viskoekjes samen met de koolsalade, garneer met de korianderblaadjes en geef de zoete chilisaus erbij om de viskoekjes in te dippen.
En nu heerlijk genieten van je Asian viskoekjes met koolsalade met Tao Kae Noi
Ingredienten:
- 260 g kabeljauwfilet (of andere witte vissoort)
- 400 g garnalen
- 350 g zalmfilet
- 5 bosuien
- 10 Tao Kae Noi Crispy Seaweed Original strips
- 3 el Thaise rode currypasta
- 2 el vissaus
- 60 g panko
- 3 el zonnebloemolie
- blaadjes van 3 takjes koriander
- Chilisaus
Koolsalade
- 400 g spitskool
- 250 g rode kool
- 200 g wortel
- 200 g komkommer
- 5 el limoensap
- 3 el vissaus
- 3 el fijne kristalsuiker