Dethuistoko - 05 / May / 2021
Vegaburger met Misomayonaise - TKN Recepten
Heerlijk vegaburger met misomayo in 10 stappen.
Je zult versteld staan van de heerlijke smaken. DeThuisToko deelt vaker met jullie heerlijke recepten, deze exclusieve (asian) vegaburger is er weer eentje om over naar huis te schrijven ;-). Laat je ons weten via social media wat er van geworden is!?

Vegaburger in 10 stappen:
- Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
- Pel de uien en teen knoflook, schil de gember en hak ze fijn. Snijd de bosuien in ringetjes. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, gember en bosui in ongeveer 3 minuten op laag vuur goudbruin.
- Doe 310 gram edamameboontjes, de helft van de sushirijst en de sojasaus in de keukenmachine en maal tot een gladde crème.
- Snijd de Tao Kae Noi krokante zeewierstrips in dunne reepjes en vervolgens in kleine stukjes. Meng de rest van de sushirijst en de edamameboontjes door de crème, gevolgd door de TKN krokante zeewierstrips en het gebakken uienmengsel. Proef en breng eventueel op smaak met zout. Vorm 4 burgers van het mengsel (8-9 cm breed en 2-3 cm dik) en leg ze 30 minuten in de koelkast.
- Snijd voor de topping de komkommer in dunne plakjes. Meng de rijstwijnazijn en kristalsuiker in een kommetje en voeg de komkommer toe. Schep om en houd zolang apart.
- Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een schone koekenpan. Klop de eieren los, doe ze in de pan en bak in een paar minuten tot een omelet. Neem de omelet uit de pan en snijd in reepjes.
- Meng de rode misopasta door de mayonaise.
- Halveer de hamburgerbroodjes en rooster ze met de snijkant naar beneden in een droge koeken- of grillpan tot het brood knapperig en goudbruin is. Besmeer beide helften royaal met de misomayonaise (gebruik niet alles).
- Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgers in ongeveer 4 minuten rondom goudbruin.
- Leg de burgers op de onderkant van de geroosterde hamburgerbroodjes en garneer met wat blaadjes sla, komkommer, ei en krokante TKN krokante zeewierstrips. Top af met nog wat misomayonaise en leg de bovenkant van de burgerbroodjes erop. Prik er eventueel voor de stevigheid een houten prikker in.
En nu heerlijk genieten van je Vegaburger met Misomayonaise en Tao Kae Noi
Ingredienten:
- 150 g sushirijst
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- stukje gemberwortel (à 3 cm)
- 5 bosuien
- 4 el zonnebloemolie
- 460 gedamameboontjes
- 4 el sojasaus
- 12 Tao Kae Noi Crispy Seaweed Original strips
- 4 hamburgerbroodjes
- zout (optioneel)
TOPPING
- 1⁄2 komkommer
- 2 el rijstwijnazijn
- 1 el fijne kristalsuiker
- 1 el zonnebloemolie
- 2 middelgrote eieren
- 2 el rode misopasta
- 6 el mayonaise
- 50 g slablaadjes (zoals eikenbladsla)