whats-cookin - Daisy Weber - 08 / Mar / 2021
Vega Pokébowl
Met Pokébowls kun je eindeloos variëren. In dit recept vindt je een Mexicaanse variant van de Pokébowl.
Dit keer is het een vegetarische bowl vol groen geworden. Heerlijk!

Vegetarische Pokébowl maken
1. Kook de sushi volgens de gebruiksaanwijzing en laat dit afkoelen.
2. Snij de avocado’s door de helft, ontpit ze en haal ze uit hun schil.
3. Rasp de worteltjes. Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snij het in blokjes. Snij de bosuitjes in ringetjes.
4. Knijp 43 gram wasabi (1 tube) leeg in een kommetje en meng dit met de mayo tot wasabi-mayonaise. Vind je het te pittig, gebruik dan wat minder wasabi pasta. Optioneel kun je het nog aanlengen met een eetlepel water, mocht je het wat dunner willen hebben.
5. Verdeel de sushi rijst over 4 schalen. Schenk er wat sojasaus naar smaak overheen en schep er wat wasabi-mayo bij. Roer het goed door elkaar.
6. Verdeel vervolgens ook de avocado, sojabonen, zeewiersalade, bosuitjes, komkommer en wortels over de schalen. Maak het af met wat gember en zwart sesamzaad.
7. Serveer de wasabi-mayo er apart bij.
Ingrediënten voor een Pokébowl
Voor 4 flinke bowls:
– 500 gram sushirijst
– 2 eetlepels roze gember
– Sojasaus naar smaak
– 43 gram wasabi pasta
– 3 eetlepels mayonaise
– 2 avocado’s
– 125 gram zeewiersalade
– 200 gram sojabonen
– Bosje bosuitjes
– 1 komkommer
– 75 gram mini worteltjes
– 2 theelepels zwart sesamzaad