DeThuisToko - 21 / Dec / 2022

    Rundvlees-Sukiyaki

    Je kent het misschien van een authentiek Japans restaurant. Sukiyaki (鋤焼 of すき焼き) is een Japans eenpansgerecht. De kenmerkende smaak van de rijke bouillon bestaat o.a. uit allerlei champignons zoals shiitake en enoki. Dit gaat gepaard met verschillende verse ingrediënten om dit heerlijke gerecht (vooral in de winter) op tafel te zetten.

    Rundvlees-Sukiyaki
    DeThuisToko Gerechten & Recepten

    Rundvlees-Sukiyaki

    Voor 4 personen | 35 minuten

    Ingrediënten

    Bouillon

    Recept

    1. Maak eerst de bouillon. Doe de rundvleesbouillon, de dashi, de rijstwijnazijn/mirin, sojasaus en sake in een grote pan waar ook alle andere ingrediënten in passen. Roer alles door elkaar, breng langzaam aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
    2. Maak ondertussen voor de sukiyaki de paddenstoelen schoon; snijd grote champignons in stukken (kleintjes kun je in hun geheel gebruiken) en de shiitakes in plakjes. Knijp de tofu uit en snijd hem in blokjes van 1,5 × 1,5 centimeter. Snijd de paksoi in stukken van ongeveer 4 centimeter. Maak de bospenen schoon en snijd ze in plakjes van ongeveer ½ centimeter.
    3. Kook de Hakubaku biologische Udon Noedels 5 minuten korter dan volgens de instructies op de verpakking.
    4. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bestrooi de ribeye met zout en peper en bak het vlees 2 minuten aan beide kanten goudbruin (voor medium-rare). Haal het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Laat 15 minuten rusten.
    5. Leg alle ingrediënten, behalve de ribeye, in de bouillon; alle shiitakes bij elkaar, de plakjes wortel, de noedels, et cetera. Breng dan de bouillon opnieuw aan de kook en kook hem 5 minuten. Snijd de ribeye in plakjes en leg ook die in de bouillon.
    6. Zet de pan op tafel - eventueel op een warmhoudplaatje - zodat iedereen er zelf uit kan pakken wat hij of zij lekker vindt. Geef de extra sojasaus en de sesamzaadies er apart bij.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Chinese Style Hotpot
      19 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 21 / Dec / 2022

      Chinese Style Hotpot

    • Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi
      13 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 21 / Dec / 2022

      Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi

    • Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes
      04 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 21 / Dec / 2022

      Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes

    • Groene Kokosbouillon met Garnalen
      30 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 21 / Dec / 2022

      Groene Kokosbouillon met Garnalen

    • Rundvlees-Sukiyaki
      21 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 21 / Dec / 2022

      Rundvlees-Sukiyaki

    • Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst
      10 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 21 / Dec / 2022

      Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst

    • Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember
      07 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 21 / Dec / 2022

      Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember

    • Pompoen-Laksa met Garnalen
      30 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 21 / Dec / 2022

      Pompoen-Laksa met Garnalen

    • Pittige Thaise Roerbak
      23 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 21 / Dec / 2022

      Pittige Thaise Roerbak

    • Kipkatsu-Curry met Rijst
      16 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 21 / Dec / 2022

      Kipkatsu-Curry met Rijst

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen