DeThuisToko - 30 / Nov / 2022
Pompoen-Laksa met Garnalen
In de winter gaat er niets boven een warme bamisoepje, maar wel één die rijkelijk gevuld is met verse ingrediënten en niet de kant-en-klare pakjes met lege calorieën. Het hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Zoals oma altijd zei: "Een eenvoudige doch voedzame maaltijd."

Pompoen-Laksa met Garnalen
Voor 4 personen | 35 minuten
Ingrediënten
- 4 eieren, middelgroot
- ½ biologische pompoen (à 400 g)
- 1 pakje Laksa Pasta (Prima Taste)
- 250 ml Mae Ploy kokosmelk
- 300 g grote garnalen, rauw, gepeld
- 300 g noedels (bijv. Hakubaku Ramen)
- ½ rode ui, middelgroot
- 1 rode chilipeper
- 50 g jonge bladspinazie
- Sambal Chilli, naar smaak (optioneel)
- zout
Recept
- Breng een pan water aan de kook en kook de eieren tot de gewenste gaarheid (bijvoorbeeld
6 minuten voor halfzacht). Haal de eieren uit de pan en leg ze tot gebruik in een kom met koud water. - Verwijder de schil, pitten en zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1,5 centimeter. Doe de pompoen samen met de Laksa Pasta in een pan en schep om. Schenk de kokosmelk en 350 milliliter water erbij en breng langzaam aan de kook. Laat de laksa op laag vuur 10-12 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen bijna gaar is.
- Voeg de garnalen toe en gaar ze in 2-3 minuten.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Laat ze in een vergiet uitlekken.
- Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper en snijd hem in dunne ringetjes.
- Verdeel de laksa over vier diepe kommen, gevolgd door de noedels. Pel de eieren, halveer ze en leg in elke kom twee helften. Garneer met de spinazie, ui en chilipeper. Houd je van extra pittig? Serveer dan de Sambal Chilli erbij. Breng de pompoen-laksa eventueel op smaak met wat zout.
TIP
Deze pompoen-laksa is flink pittig, zeker als je er aan het einde nog een lepeltje sambal bij serveert. Wil je hem toch iets milder, dan kun je wat extra kokosmelk toevoegen naar smaak en de chilipeper weglaten.