DeThuisToko - 30 / Nov / 2022

    Pompoen-Laksa met Garnalen

    In de winter gaat er niets boven een warme bamisoepje, maar wel één die rijkelijk gevuld is met verse ingrediënten en niet de kant-en-klare pakjes met lege calorieën. Het hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Zoals oma altijd zei: "Een eenvoudige doch voedzame maaltijd."

    Pompoen-Laksa met Garnalen
    DeThuisToko Gerechten & Recepten

    Pompoen-Laksa met Garnalen

    Voor 4 personen | 35 minuten

    Ingrediënten

    • 4 eieren, middelgroot
    • ½ biologische pompoen (à 400 g)
    • 1 pakje Laksa Pasta (Prima Taste)
    • 250 ml Mae Ploy kokosmelk
    • 300 g grote garnalen, rauw, gepeld
    • 300 g noedels (bijv. Hakubaku Ramen)
    • ½ rode ui, middelgroot
    • 1 rode chilipeper
    • 50 g jonge bladspinazie
    • Sambal Chilli, naar smaak (optioneel)
    • zout

    Recept

    1. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren tot de gewenste gaarheid (bijvoorbeeld
      6 minuten voor halfzacht). Haal de eieren uit de pan en leg ze tot gebruik in een kom met koud water.
    2. Verwijder de schil, pitten en zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1,5 centimeter. Doe de pompoen samen met de Laksa Pasta in een pan en schep om. Schenk de kokosmelk en 350 milliliter water erbij en breng langzaam aan de kook. Laat de laksa op laag vuur 10-12 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen bijna gaar is.
    3. Voeg de garnalen toe en gaar ze in 2-3 minuten.
    4. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Laat ze in een vergiet uitlekken.
    5. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper en snijd hem in dunne ringetjes.
    6. Verdeel de laksa over vier diepe kommen, gevolgd door de noedels. Pel de eieren, halveer ze en leg in elke kom twee helften. Garneer met de spinazie, ui en chilipeper. Houd je van extra pittig? Serveer dan de Sambal Chilli erbij. Breng de pompoen-laksa eventueel op smaak met wat zout.

    TIP

    Deze pompoen-laksa is flink pittig, zeker als je er aan het einde nog een lepeltje sambal bij serveert. Wil je hem toch iets milder, dan kun je wat extra kokosmelk toevoegen naar smaak en de chilipeper weglaten.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Chinese Style Hotpot
      19 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 30 / Nov / 2022

      Chinese Style Hotpot

    • Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi
      13 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 30 / Nov / 2022

      Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi

    • Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes
      04 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 30 / Nov / 2022

      Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes

    • Groene Kokosbouillon met Garnalen
      30 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 30 / Nov / 2022

      Groene Kokosbouillon met Garnalen

    • Rundvlees-Sukiyaki
      21 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 30 / Nov / 2022

      Rundvlees-Sukiyaki

    • Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst
      10 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 30 / Nov / 2022

      Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst

    • Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember
      07 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 30 / Nov / 2022

      Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember

    • Pompoen-Laksa met Garnalen
      30 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 30 / Nov / 2022

      Pompoen-Laksa met Garnalen

    • Pittige Thaise Roerbak
      23 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 30 / Nov / 2022

      Pittige Thaise Roerbak

    • Kipkatsu-Curry met Rijst
      16 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 30 / Nov / 2022

      Kipkatsu-Curry met Rijst

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen