DeThuisToko - 23 / Nov / 2022
Pittige Thaise Roerbak
Sperziebonen kun je heel avontuurlijk koken. In plaats van alleen te blancheren, introduceren wij jou een exotische variant en je wilt het nooit meer anders bereiden. Geniet ervan!

Pittige Thaise Roerbak
Voor 4 personen | 25 minuten
Ingrediënten
- 300 g Pandan rijst of een gezonde variant (bijv. volkoren)
- 2 el zonnebloemolie
- 1 potje Thaise basilicum roerbak pasta of miso pasta als alternatief
- 3 el vissaus
- ½ el kristalsuiker
- 250 g peultjes
- 250 g sperziebonen
- 1 blik bamboescheuten (à 300 g)
- 12 g kokossnippers
- blaadjes van 3 takjes
- Thaise basilicum (meer basilicum bij gebruik van miso pasta)
- zout
Recept
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de zonnebloemolie in een koeken- of wokpan en doe de roerbak pasta erbij. Verwarm 2-3 minuten, tot de geur van de roerbakpasta vrijkomt.
- Voeg de vissaus en suiker toe en laat de suiker al roerend oplossen. Maak de peultjes en sperziebonen schoon en roer ze door de roerbaksaus. Breng op laag vuur aan de kook en laat 5-8 minuten zachtjes pruttelen. Schep de groenten af en toe om.
- Doe de bamboescheuten in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Laat ze even uitlekken en schep ze door de groenteroerbak. Kook de bamboescheuten 1-2 minuten mee, tot ze helemaal doorgewarmd zijn.
- Verdeel de roerbak over vier borden, bestrooi met de kokossnippers en basilicumblaadjes en serveer met de rijst. Breng eventueel op smaak met zout.
TIP
Dit gerecht is ook lekker met reepjes ossenhaas of balletjes varkens- of kip-gehakt. Je kunt de peultjes en sperziebonen voor een zachtere bite eerst nog even 2-3 minuten blancheren in een pan water voordat je ze toevoegt aan de roerbaksaus.