DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

    Pittige Thaise Roerbak

    Sperziebonen kun je heel avontuurlijk koken. In plaats van alleen te blancheren, introduceren wij jou een exotische variant en je wilt het nooit meer ander bereiden. Geniet ervan!

    Pittige Thaise Roerbak
    DeThuisToko Gerechten & Recepten

    Pittige Thaise Roerbak

    Voor 4 personen | 25 minuten

    Ingrediënten

    • 300 g Pandan rijst of een gezonde variant (bijv. volkoren)
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 potje Thaise basilicum roerbak pasta of miso pasta als alternatief
    • 3 el vissaus
    • ½ el kristalsuiker
    • 250 g peultjes
    • 250 g sperziebonen
    • 1 blik bamboescheuten (à 300 g)
    • 12 g kokossnippers
    • blaadjes van 3 takjes
    • Thaise basilicum (meer basilicum bij gebruik van miso pasta)
    • zout

    Recept

    1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    2. Verhit de zonnebloemolie in een koeken- of wokpan en doe de roerbak pasta erbij. Verwarm 2-3 minuten, tot de geur van de roerbakpasta vrijkomt.
    3. Voeg de vissaus en suiker toe en laat de suiker al roerend oplossen. Maak de peultjes en sperziebonen schoon en roer ze door de roerbaksaus. Breng op laag vuur aan de kook en laat 5-8 minuten zachtjes pruttelen. Schep de groenten af en toe om.
    4. Doe de bamboescheuten in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Laat ze even uitlekken en schep ze door de groenteroerbak. Kook de bamboescheuten 1-2 minuten mee, tot ze helemaal doorgewarmd zijn.
    5. Verdeel de roerbak over vier borden, bestrooi met de kokossnippers en basilicumblaadjes en serveer met de rijst. Breng eventueel op smaak met zout.

    TIP

    Dit gerecht is ook lekker met reepjes ossenhaas of balletjes varkens- of kip-gehakt. Je kunt de peultjes en sperziebonen voor een zachtere bite eerst nog even 2-3 minuten blancheren in een pan water voordat je ze toevoegt aan de roerbaksaus.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Pompoen-Laksa met Garnalen
      30 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Pompoen-Laksa met Garnalen

    • Pittige Thaise Roerbak
      23 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Pittige Thaise Roerbak

    • Kipkatsu-Curry met Rijst
      16 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Kipkatsu-Curry met Rijst

    • Noedel-Paksoisalade
      11 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Noedel-Paksoisalade

    • Larbsalade met Verse Kruiden
      02 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Larbsalade met Verse Kruiden

    • Crispy Kipsalade
      21 / Oct / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Crispy Kipsalade

    • Koreaanse Bibimbap
      24 / Jan / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Koreaanse Bibimbap

    • Ebi Bao Buns
      21 / Dec / 2021

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Ebi Bao Buns

    • Happy Monday Noodles
      24 / Nov / 2021

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Happy Monday Noodles

    • Viskoekjes met crispy bite van Tao Kae Noi
      19 / May / 2021

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Viskoekjes met crispy bite van Tao Kae Noi

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen