DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

    Pittige Thaise Roerbak

    Sperziebonen kun je heel avontuurlijk koken. In plaats van alleen te blancheren, introduceren wij jou een exotische variant en je wilt het nooit meer anders bereiden. Geniet ervan!

    Pittige Thaise Roerbak
    DeThuisToko Gerechten & Recepten

    Pittige Thaise Roerbak

    Voor 4 personen | 25 minuten

    Ingrediënten

    • 300 g Pandan rijst of een gezonde variant (bijv. volkoren)
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 potje Thaise basilicum roerbak pasta of miso pasta als alternatief
    • 3 el vissaus
    • ½ el kristalsuiker
    • 250 g peultjes
    • 250 g sperziebonen
    • 1 blik bamboescheuten (à 300 g)
    • 12 g kokossnippers
    • blaadjes van 3 takjes
    • Thaise basilicum (meer basilicum bij gebruik van miso pasta)
    • zout

    Recept

    1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    2. Verhit de zonnebloemolie in een koeken- of wokpan en doe de roerbak pasta erbij. Verwarm 2-3 minuten, tot de geur van de roerbakpasta vrijkomt.
    3. Voeg de vissaus en suiker toe en laat de suiker al roerend oplossen. Maak de peultjes en sperziebonen schoon en roer ze door de roerbaksaus. Breng op laag vuur aan de kook en laat 5-8 minuten zachtjes pruttelen. Schep de groenten af en toe om.
    4. Doe de bamboescheuten in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Laat ze even uitlekken en schep ze door de groenteroerbak. Kook de bamboescheuten 1-2 minuten mee, tot ze helemaal doorgewarmd zijn.
    5. Verdeel de roerbak over vier borden, bestrooi met de kokossnippers en basilicumblaadjes en serveer met de rijst. Breng eventueel op smaak met zout.

    TIP

    Dit gerecht is ook lekker met reepjes ossenhaas of balletjes varkens- of kip-gehakt. Je kunt de peultjes en sperziebonen voor een zachtere bite eerst nog even 2-3 minuten blancheren in een pan water voordat je ze toevoegt aan de roerbaksaus.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Chinese Style Hotpot
      19 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Chinese Style Hotpot

    • Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi
      13 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi

    • Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes
      04 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes

    • Groene Kokosbouillon met Garnalen
      30 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Groene Kokosbouillon met Garnalen

    • Rundvlees-Sukiyaki
      21 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Rundvlees-Sukiyaki

    • Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst
      10 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst

    • Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember
      07 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember

    • Pompoen-Laksa met Garnalen
      30 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Pompoen-Laksa met Garnalen

    • Pittige Thaise Roerbak
      23 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Pittige Thaise Roerbak

    • Kipkatsu-Curry met Rijst
      16 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 23 / Nov / 2022

      Kipkatsu-Curry met Rijst

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen