DeThuisToko - 04 / Jan / 2023

    Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes

    Het is onze missie om je kennis te laten maken met de beste gerechten uit Azië. Dit gerecht is net iets anders dan reguliere pannenkoeken en zeer makkelijk te bereiden.

    Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes
    DeThuisToko Gerechten & Recepten

    Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes

    Voor 4 personen | 35 minuten

    Ingrediënten

    • 400 g sjalotjes
    • 500 ml zonnebloemolie, plus 2 el om in te bakken
    • zout
    • 12 snackkomkommers of 1 courgette
    • 8 babypaksoi
    • 2 teentjes knoflook
    • stukje gemberwortel (à 2 cm)
    • 50 g cashewnoten, gezouten
    • 6 el ABC Zoete Sojasaus (Ketjap Manis)
    • 6 el sesamolie

    Bosuipannenkoekjes

    • 48 ronde dumplingvelletjes, uit de diepvries (om te stomen)
    • 4 bosuien
    • 2-3 tl sesamolie of olijfolie
    • 2 tl zout

    Recept

    1. Ontdooi de dumplingvelletjes.
    2. Pel de sjalotjes en snijd ze met een mandoline in dunne ringen van ½ centimeter dik.
    3. Schenk de zonnebloemolie in een wokpan; zorg dat er een laagje van ten minste 2 centimeter in de pan staat. Verhit de olie en test met een ringetje sjalot of hij heet genoeg is: de sjalot moet direct gaan 'dansen'. Frituur de sjalot in 1 minuut goudbruin. Schep hem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
    4. Snijd voor de bosuipannenkoekjes de bosuien in dunne ringetjes. Leg een dumplingvelletje op een snijplank en bestrijk het licht met sesamolie. Bestrooi met wat zout en een paar ringetjes bosui. Leg het volgende velletje erop en druk goed aan. Bestrijk weer licht met sesamolie en bestrooi met wat bosui. Herhaal dit tot je een stapeltje van 6 dumplingvelletjes hebt. Rol het stapeltje dan met een deegroller plat tot er een plakje is ontstaan van 1-2 centimeter groter. Maak zo 8 pannenkoekjes.
    5. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bosuipannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
    6. Halveer de komkommers of courgette in de lengte en snijd de helften weer doormidden zodat er kwarten ontstaan. Halveer de babypaksoi. Pel de knoflook, schil de gember en snijd beide fijn. Hak ook de cashewnoten fijn.
    7. Meng in een kommetje de ABC Zoete Sojasaus (Ketjap Manis) met de sesamolie en 2 eetlepels water. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wokpan en bak de knoflook en gember tot ze beginnen te geuren. Voeg de babypaksoi en komkommer of courgette toe en schep 2 minuten om. Doe dan de soja-sesamsaus erbij en verwarm 1 minuut.
    8. Bestrooi de groenten met de cashewnoten en sjalot en serveer met de bosuipannenkoekjes.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Chinese Style Hotpot
      19 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 04 / Jan / 2023

      Chinese Style Hotpot

    • Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi
      13 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 04 / Jan / 2023

      Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi

    • Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes
      04 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 04 / Jan / 2023

      Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes

    • Groene Kokosbouillon met Garnalen
      30 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 04 / Jan / 2023

      Groene Kokosbouillon met Garnalen

    • Rundvlees-Sukiyaki
      21 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 04 / Jan / 2023

      Rundvlees-Sukiyaki

    • Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst
      10 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 04 / Jan / 2023

      Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst

    • Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember
      07 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 04 / Jan / 2023

      Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember

    • Pompoen-Laksa met Garnalen
      30 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 04 / Jan / 2023

      Pompoen-Laksa met Garnalen

    • Pittige Thaise Roerbak
      23 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 04 / Jan / 2023

      Pittige Thaise Roerbak

    • Kipkatsu-Curry met Rijst
      16 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 04 / Jan / 2023

      Kipkatsu-Curry met Rijst

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen