DeThuisToko - 13 / Jan / 2023

    Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi

    Dashi No Moto en paddenstoelen gaan zeer goed samen. Wij maken hier graag een noedelsoep van en gebruiken het als de ideale comfort food bij koude dagen. Kraakheldere bouillon en aangevuld met een eitje. Ik krijg al honger als ik er aan denk.

    Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi
    DeThuisToko Gerechten & Recepten

    Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi

    Voor 4 personen | 25 minuten

    Ingrediënten

    Recept

    1. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Haal ze uit de pan, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Houd ze zolang apart.
    2. Maak de paddenstoelen en paksoi schoon. Snijd de paksoi in gelijke kwarten. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 3-4 minuten. Voeg de paksoikwarten toe en bak ze 2-3 minuten mee. Bestrooi met wat zout.
    3. Doe de dashi in een pan en voeg 1½ liter water toe. Breng langzaam aan de kook en laat het al roerend oplossen. Voeg dan de sojasaus, sesamolie en paksoi toe (houd de paddenstoelen apart) en laat op laag vuur 15 minuten koken.
    4. Kook de Hakubaku biologische Ramen Noedels volgens de instructies op de verpakking.
    5. Snijd de bosuien in ringetjes. Schep de paksoi uit de bouillon en verdeel hem over vier kommen. Schenk de dashibouillon erbij, schep de noedels en paddenstoelen erop en leg in elke kom een half ei. Bestrooi tot slot met de bosui.

    TIP

    Je kunt paddenstoelen en champignons beter niet met water afspoelen, want dan zuigen ze zich vol met vocht en worden ze bij het bakken zompig. Veeg zand weg met droog keukenpapier en maak shiitakes, portobello's en cantharellen schoon met licht bevochtigd keukenpapier.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Chinese Style Hotpot
      19 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 13 / Jan / 2023

      Chinese Style Hotpot

    • Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi
      13 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 13 / Jan / 2023

      Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi

    • Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes
      04 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 13 / Jan / 2023

      Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes

    • Groene Kokosbouillon met Garnalen
      30 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 13 / Jan / 2023

      Groene Kokosbouillon met Garnalen

    • Rundvlees-Sukiyaki
      21 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 13 / Jan / 2023

      Rundvlees-Sukiyaki

    • Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst
      10 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 13 / Jan / 2023

      Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst

    • Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember
      07 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 13 / Jan / 2023

      Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember

    • Pompoen-Laksa met Garnalen
      30 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 13 / Jan / 2023

      Pompoen-Laksa met Garnalen

    • Pittige Thaise Roerbak
      23 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 13 / Jan / 2023

      Pittige Thaise Roerbak

    • Kipkatsu-Curry met Rijst
      16 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 13 / Jan / 2023

      Kipkatsu-Curry met Rijst

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen