DeThuisToko - 11 / Nov / 2022
Noedel-Paksoisalade
Best of both worlds: noedels en salade combinatie. Vergeet de traditionele salades en probeer deze variant met malse ossenhaas, noedels en paksoi. Wij durven te wedden dat je dit vaker gaat klaarmaken!

Noedel-Paksoisalade
Voor 4 personen | 25 minuten
Ingrediënten
- 250 g ossenhaas, op kamertemperatuur
- zout
- 1 el zonnebloemolie
- 1 komkommer
- 3 bosuien
- 1 paksoi
- ongeveer 350 g noedels: bij voorkeur handgesneden noedels, maar udon of Hakubaku is ook geschikt
- blaadjes van 2 takjes koriander
- versgemalen peper
Pinda-sojadressing
- 5 el pindasaus
- Premium Lichte Sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 2 tl sesamolie
- 1 rode chilipeper
- stukje gemberwortel (à1cm)
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl geroosterde sesamzaadjes, plus extra (optioneel)
Recept
- Bestrooi de ossenhaas royaal met zout.
- Maak de pinda-sojadressing: doe de pindasaus, sojasaus, rijstazijn en sesamolie in een kommetje en roer ze door elkaar. Voeg 2 eetlepels water toe. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlisten uit de chilipeper, schil de gember, pel de knoflook en hak ze alle drie fijn (of gebruik de fijngehakt knoflook van Lee Kum Kee). Meng de chilipeper, gember, knoflook en sesamzaadjes door de dressing.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ossenhaas aan beide kanten 2 minuten, tot het vlees goudbruin is en medium-rare. Leg de ossenhaas op een bord en dek hem losjes af met aluminiumfolie. Laat het vlees 10-15 minuten rusten.
- Halveer de komkommer in de lengte, daarna nog eens en snijd hem vervolgens in blokjes. Snijd de bosuien in ringetjes en de paksoi in reepjes.
- Kook de gekozen noedels volgens de instructies op de verpakking. Doe ze over in een vergiet en spoel ze goed af onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en meng ze daarna door de dressing.
- Meng de komkommer, bosui en paksoi door de noedels. Snijd het vlees in dunne plakjes en hak de koriander grof. Verdeel de noedels over vier borden, leg de plakjes ossenhaas erbij en garneer met de koriander en wat extra sesamzaadjes. Bestrooi eventueel met wat peper als je dat lekker vindt.
TIP
Er bestaan heel veel verschillende noedels. Handgesneden noedels zijn het meest lekker vanwege de 'chewy' structuur. Probeer bijvoorbeeld ook eens varianten met spinazie- of zoete-aardappelnoedel als je die kunt vinden. Die zijn superlekker én brengen kleur op je bord. Geen zin in ossenhaas? Kip doet het ook geweldig in deze salade.