DeThuisToko - 07 / Dec / 2022
Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember
Een vitaminenbom op je bord vanwege de voedzame groenten. Dit gerecht is heerlijk, omdat miso een echte umamismaak heeft en goed samengaat met de geselecteerde groenten voor dit gerecht.

Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember
Voor 4 personen | 40 minuten
Ingrediënten
- 300 g sushirijst
- 200 g sperziebonen
- 250 g bimi of broccoli
- 1 paksoi
- 1 teentje knoflook
- stukje gemberwortel (à 1 cm)
- 2 el zonnebloemolie
- 150 g groene-aspergetips
- ½ vel norivel (yaki nori)
- 1 el Japanse gembervlokken
- 2 tl geroosterde sesamzaadjes
- zout
Misosaus
- 2 el witte miso (Hikari Miso 100% Biologisch)
- 1 el sojasaus
- 3 el sesamolie
- 3 el rijstwijnazijn
Recept
- Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat hem volledig afkoelen.
- Meng voor de misosaus de witte miso met de sojasaus, sesamolie en rijstwijnazijn. Klop goed los zodat er een gladde saus ontstaat.
- Maak de sperziebonen en bimi of broccoli schoon en kook ze 4 minuten in een pan water.
- Snijd de paksoi in stukken van 2-3 centimeter. Pel de knoflook, schil de gember en snijd beide in dunne plakjes. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan, voeg de knoflook en gember toe en bak ze 1-2 minuten. Doe dan de paksoi erbij en laat hem al omscheppend in een paar minuten slinken.
- Voeg de sperziebonen, bimi of broccoli en asperge-tips toe. Verdeel het misomengsel over de groenten, schep om tot alle groenten ermee bedekt zin en roerbak 2-3 minuten, tot de groenten gaar zijn.
- Serveer de misogroenten samen met de sushirijst.
- Snijd het norivel in fine reepjes en strooi over de groenten. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en breng eventueel op smaak met wat zout. Geef de ingelegde gember erbij.
TIP
Ben jij vaak aan het pielen om het schilletje van de knoflook eraf te krijgen? Leg je teentje knoflook op een snijplank, leg er overdwars een groot en breed mes op en sla met je vuist op het mes. Et voilà, de teen komt gemakkelijk los uit zin schilletje.