DeThuisToko - 19 / Apr / 2021

  Wat is misosoep

  Wat betekent miso en waar komt misosoep vandaan?

  Tegenwoordig zijn soepen ook steeds populairder aan het worden. Of het nu huisgemaakt is of uit een zakje, het blijft onverminderd in trek. Dit artikel zal je helpen bij wat misosoep is en hoe het gemaakt kan worden..

  Wat is misosoep
  DeThuisToko Gerechten & Recepten

  Wat is misosoep?

  Wat is Miso Soep? DeThuisToko

  Wat is misosoep, de Aziatische keuken wordt steeds interessanter in Nederland. Tegenwoordig zijn soepen ook steeds populairder aan het worden. Of het nu huisgemaakt is of uit een zakje, het blijft onverminderd in trek. Dit artikel zal je helpen bij wat misosoep is en hoe het gemaakt kan worden..

  Wat betekent miso en waar komt misosoep vandaan? Zomaar vragen die weleens voorkomen. Het voedingsproduct is regelmatig te vinden in restaurants. Veelal is het te vinden in restaurantketens waar sushi aangeboden wordt. Na het lezen van deze post weet je wat misosoep is, hoe jij het kan bereiden en welke ingrediënten jij nodig hebt.


  Wat is misosoep?

  De soep is afkomstig uit Japan. Japanse gerechten worden steeds populairder in Nederland. Ramen en sushi zijn inmiddels al beschikbaar in de Nederlandse supermarkten en restaurants. Misosoep is beschikbaar bij de meeste sushi restaurants in Nederland. Het product kan natuurlijk ook je eigen keuken gemaakt worden.

  Miso Pasta

  De soep bestaat uit miso en dashi. Miso is een gefermenteerde pasta waarbij sojabonen gebruikt worden en dashi is een bouillon op basis vis en zeewier. Er bestaan overigens ook vegetarische varianten van dashi. Het is dan ook rijk aan vitaminen en mineralen, waaronder vitamine B, E, K en foliumzuur. Gefermenteerd voedsel blijkt een positieve invloed te hebben op onze darmen.


  Gefermenteerd voedsel komt steeds vaker voor in de maaltijden, tempeh is een mooi voorbeeld daarvan.

  Hoe maak je misosoep?

  De misopasta en dashi vormen de basis van de soep. In deze situatie is geen verse kombu beschikbaar, vandaar dat de dashi uit een potje gebruikt wordt. Ga aan de slag met water in een pannetje en zorg dat het water bijna zal koken. Vervolgens voeg je dashi toe en daarna de misopasta.

  Let op, zorg dat de misopasta niet in kokend water toegevoegd zal worden. Het kan zijn dat de kwaliteit van de aroma daarmee verloren gaat.

  Hierna is het tijd om de ingrediënten naar persoonlijke voorkeur toe te voegen. Droge zeewier zal je eerst tussen de 5 en 10 minuten in water moeten laten liggen zodat het uitzet. Na verloop van tijd zal je het water afgieten en heb je de zeewier voor de misosoep.

  Zeewier DeThuisToko

  De tofu en lente-ui komen nu in beeld. Snijd de tofu in blokjes en snijd de lente-ui ook. De tofublokjes kunnen toegevoegd worden en uiteraard de lente-ui ook. Er komen optioneel veel verschillende ingrediënten erbij. Kool, donkere groenten en zelf een gekookt ei kunnen voorkomen. Dit is natuurlijk afhankelijk van een persoonlijke voorkeur.

  Wat is misosoep?

  Conclusie

  Probeer weer eens wat anders. Kies voor een soepje en dan niet de bekende varianten. Het kan een geweldige invulling geven op de dag en wie weet verras jij mensen ermee. Je kan het naar jouw eigen voorkeur gereed maken. Ook bij dit gerecht zijn toevoegingen optioneel. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, neem dan een kijkje in het assortiment van dethuistoko.nl en voel je vrij om contact op te nemen met ons als je vragen hebt.

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Pittige Thaise Roerbak
   23 / Nov / 2022

   DeThuisToko - 19 / Apr / 2021

   Pittige Thaise Roerbak

  • Kipkatsu-Curry met Rijst
   16 / Nov / 2022

   DeThuisToko - 19 / Apr / 2021

   Kipkatsu-Curry met Rijst

  • Noedel-Paksoisalade
   11 / Nov / 2022

   DeThuisToko - 19 / Apr / 2021

   Noedel-Paksoisalade

  • Larbsalade met Verse Kruiden
   02 / Nov / 2022

   DeThuisToko - 19 / Apr / 2021

   Larbsalade met Verse Kruiden

  • Crispy Kipsalade
   21 / Oct / 2022

   DeThuisToko - 19 / Apr / 2021

   Crispy Kipsalade

  • Koreaanse Bibimbap
   24 / Jan / 2022

   DeThuisToko - 19 / Apr / 2021

   Koreaanse Bibimbap

  • Ebi Bao Buns
   21 / Dec / 2021

   DeThuisToko - 19 / Apr / 2021

   Ebi Bao Buns

  • Happy Monday Noodles
   24 / Nov / 2021

   DeThuisToko - 19 / Apr / 2021

   Happy Monday Noodles

  • Viskoekjes met crispy bite van Tao Kae Noi
   19 / May / 2021

   DeThuisToko - 19 / Apr / 2021

   Viskoekjes met crispy bite van Tao Kae Noi

  • Vegaburger met Misomayonaise - TKN Recepten
   05 / May / 2021

   DeThuisToko - 19 / Apr / 2021

   Vegaburger met Misomayonaise - TKN Recepten

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen