DeThuisToko - 02 / Nov / 2022

    Larbsalade met Verse Kruiden

    Alweer een heerlijk gezonde salade met een Thaise klassieker, larb. Traditionele larb bevat gehakt, typisch van rund, varken, kip of lam, gecombineerd met frisse Thaise kruiden. Wij hebben een recept samengesteld om de salade iets meer pit te geven. Eet smakelijk!

    Larbsalade met Verse Kruiden
    DeThuisToko Gerechten & Recepten

    Larbsalade met Verse Kruiden

    Voor 4 personen | 20 minuten

    Ingrediënten

    • 300 g gemengd gehakt
    • 4 bospenen
    • 100 g jonge bladspinazie
    • blaadjes van 2 takjes munt
    • blaadjes van 2 takjes koriander
    • blaadjes van 1 takje Thaise basilicum
    • 2 kropjes romaine-sla
    • 2 sjalotjes
    • 1 rode chilipeper

    Woksaus

    • Premium Lichte Sojasaus
    • ½ el vissaus
    • 3 el bruine basterdsuiker
    • 1 rode chilipeper
    • stukje gemberwortel (a1½cm)
    • sap van ½ limoen
    • zout (optioneel)
    • versgemalen peper (optioneel)

    Recept

    1. Begin met het maken van de woksaus (als je hem lekker vindt, kun je wat meer maken om erbij te serveren): meng de Premium Lichte Sojsaus, vissaus en basterdsuiker in een kommetje. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper, schil de gember en hak beide zo fijn mogelijk. Roer ze door het sojamengsel, gevolgd door het limoensap. Proef en breng eventueel on smaak met zout en peper.
    2. Verhit een droge koeken- of wokpan en bak het gehakt al omscheppend in 4-5 minuten goudbruin. Schenk de woksaus erbij en schep 2-3 minuten om, zodat de suiker kan karamelliseren. Laat het gehakt in een schaal afkoelen.
    3. Maak de bospenen schoon en snijd ze met een mandoline of scherp mes julienne. Hak de spinazie, munt, koriander en basilicum grof. Schep de wortel, spinazie en verse kruiden door het gehakt.
    4. Haal de blaadjes van de kropjes romaine los, was ze en laat ze goed uitlekken. Pel de sjalotjes, halveer ze en snijd in dunne halve ringen. Snijd de chilipeper in dunne ringetjes. Verdeel de salade in de schaal over vier borden, bestrooi met de sjalot en chilipeper en serveer met de uitgelekte slablaadjes en eventueel wat extra woksaus.

    TIP

    Voor extra smaak kun je wat gehakte kaffirlimoenblaadjes toevoegen aan het gehaktmengsel. Deze glanzende blaadjes geven een heerlijk frisse en aromatische smaak. Niet te verwarren met 'gewone' limoenblaadjes, die je niet kunt eten.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Pompoen-Laksa met Garnalen
      30 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 02 / Nov / 2022

      Pompoen-Laksa met Garnalen

    • Pittige Thaise Roerbak
      23 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 02 / Nov / 2022

      Pittige Thaise Roerbak

    • Kipkatsu-Curry met Rijst
      16 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 02 / Nov / 2022

      Kipkatsu-Curry met Rijst

    • Noedel-Paksoisalade
      11 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 02 / Nov / 2022

      Noedel-Paksoisalade

    • Larbsalade met Verse Kruiden
      02 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 02 / Nov / 2022

      Larbsalade met Verse Kruiden

    • Crispy Kipsalade
      21 / Oct / 2022

      DeThuisToko - 02 / Nov / 2022

      Crispy Kipsalade

    • Koreaanse Bibimbap
      24 / Jan / 2022

      DeThuisToko - 02 / Nov / 2022

      Koreaanse Bibimbap

    • Ebi Bao Buns
      21 / Dec / 2021

      DeThuisToko - 02 / Nov / 2022

      Ebi Bao Buns

    • Happy Monday Noodles
      24 / Nov / 2021

      DeThuisToko - 02 / Nov / 2022

      Happy Monday Noodles

    • Viskoekjes met crispy bite van Tao Kae Noi
      19 / May / 2021

      DeThuisToko - 02 / Nov / 2022

      Viskoekjes met crispy bite van Tao Kae Noi

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen