Fab.Kookt - 18 / Feb / 2021
Kokos Vissticks
Vergeet kapitein IGLO, met deze heerlijke vissticks zet je in een handomdraai een heerlijk en gezond gerecht op tafel.

Vissticks met Panko Breadcrumbs
Ik gebruik Panko Breadcrumb deze paneer is namelijk een stuk luchtiger dan het bekende paneermeel voor ons, en heeft meer textuur. Juist het gene wat een visstick zo lekker maakt toch?
Geïnspireerd op een recept van ottolenghi creëerde ik deze vissticks met panko en kokos. Een unieke combinatie maar super smaakvol!
- Dit gerecht duurt best lang
- Tijd om gezond te doen
- Recept voor 4 personen
Benodigdheden Panko Breadcrumb Vissticks
- 500g witte stevige vis in grove stukken
- 2 el limoensap
- 200 ml kokosmelk
- 30g panko breadcrumb
- 30g kokosrasp
- 1 tl chilivlokken
- 60g roomboter
- 1 limoen
- meng de kokosmelk met het limoensap en een flinke snuf zout. Marineer de vis in dit mengsel voor in ieder geval 60 minuten in de koelkast.
- Gril de kokosrasp kort aan in de pan, tot dat deze lekker begint te ruiken en meng deze met de panko en de chilivlokken.
- Smelt de roomboter en schraap de room van de vis. Doop de vis in de roomboter en paneer deze vervolgens in het panko kokos mengsel.
- Zet de oven op de hoogste stand en grill de vissticks voor ongeveer 10 minuten. Doe dit op een rooster waaronder je een bakplaat hebt geplaatst (zodat het paneer er een beetje af mag vallen). Keer de vis halverwege.
TIP: Lekker met wat extra dille