whats-cookin - Daisy Weber - 22 / Jan / 2021

    Heerlijke Dominicaanse Arepa van PAN meel met Kokosmelk

    Maak een heerlijke Dominicaanse Arepa in 9 stappen. lees hier het recept van www.whats-cookin.nl.

    Er zijn veel verschillende soorten arepa’s. Vaak in de vorm van (hartige) broodjes. De Dominicaanse arepa is daarin anders. Het is een heerlijk zoete en smeuïge cake. Gemaakt van maïsmeel, melk, kaneel en rozijnen.

    Heerlijke Dominicaanse Arepa van PAN meel met Kokosmelk
    DeThuisToko Gerechten & Recepten

    Er zijn veel verschillende soorten arepa’s. Vaak in de vorm van (hartige) broodjes. De Dominicaanse arepa is daarin anders. Het is een heerlijk zoete en smeuïge cake. Gemaakt van maïsmeel, melk, kaneel en rozijnen.

    Voor een springvorm van 22 cm:
    – 260 gram maïsmeel
    – 240 gram kristalsuiker
    – 1/2 theelepel zout
    – 130 gram rozijnen
    – 500 ml volle melk
    – 625 ml kokosmelk
    – 4 kaneelstokjes
    – 50 gram ongezouten roomboter
    – 1 eetlepel ongezouten roomboter

    1. Vet de springvorm in met 1 eetlepel roomboter.

    2. Pak een pan met een dikke bodem. En doe hierin de maïsmeel, suiker en zout. Roer alles goed door elkaar.

    3. Smelt de roomboter 30 seconden in de magnetron en voeg dit samen met de melk en kokosmelk toe aan het maïsmeel mengsel.

    4. Mix alles met een mixer tot een glad beslag.

    5. Voeg nu ook de rozijnen en kaneelstokjes toe.

    6. Zet de pan voor 10 minuten op medium vuur en blijf continu roeren. Het beslag zal langzaam dikker en dikker worden.

    7. Zodra het beslag goed aan je lepel blijft hangen als je het op zijn kop draait is het dik genoeg. Haal er de kaneelstokjes uit en giet het beslag direct over in de springvorm.

    8. Bak de arepa dulce in 90 minuten af in een voorverwarmde oven op 160 graden.

    9. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en haal het daarna pas uit de springvorm.

     

    Meer lekkere recepten check: https://www.whats-cookin.nl/

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Chinese Style Hotpot
      19 / Jan / 2023

      whats-cookin - Daisy Weber - 22 / Jan / 2021

      Chinese Style Hotpot

    • Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi
      13 / Jan / 2023

      whats-cookin - Daisy Weber - 22 / Jan / 2021

      Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi

    • Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes
      04 / Jan / 2023

      whats-cookin - Daisy Weber - 22 / Jan / 2021

      Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes

    • Groene Kokosbouillon met Garnalen
      30 / Dec / 2022

      whats-cookin - Daisy Weber - 22 / Jan / 2021

      Groene Kokosbouillon met Garnalen

    • Rundvlees-Sukiyaki
      21 / Dec / 2022

      whats-cookin - Daisy Weber - 22 / Jan / 2021

      Rundvlees-Sukiyaki

    • Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst
      10 / Dec / 2022

      whats-cookin - Daisy Weber - 22 / Jan / 2021

      Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst

    • Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember
      07 / Dec / 2022

      whats-cookin - Daisy Weber - 22 / Jan / 2021

      Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember

    • Pompoen-Laksa met Garnalen
      30 / Nov / 2022

      whats-cookin - Daisy Weber - 22 / Jan / 2021

      Pompoen-Laksa met Garnalen

    • Pittige Thaise Roerbak
      23 / Nov / 2022

      whats-cookin - Daisy Weber - 22 / Jan / 2021

      Pittige Thaise Roerbak

    • Kipkatsu-Curry met Rijst
      16 / Nov / 2022

      whats-cookin - Daisy Weber - 22 / Jan / 2021

      Kipkatsu-Curry met Rijst

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen