DeThuisToko - 30 / Dec / 2022
Groene Kokosbouillon met Garnalen
Kokoswater wordt vooral gedronken als dorstlesser of sportdrank vanwege de verschillende mineralen, zoals kalium, magnesium, natrium en calcium. Deze zorgen er voor dat de elektrolytenvoorraad in je lichaam snel aangevuld wordt. Wat veel mensen niet weten je dit superwater ook in een gerecht kunt verwerken met behoud van 'all the good stuff'.

Groene Kokosbouillon met Garnalen
Voor 4 personen | 25 minuten
Ingrediënten
- 2 tl vissaus
- 400 ml groentebouillon
- 800 ml kokoswater (kant-en-klaar of vers)
- 250 g peultjes
- 4 snackkomkommers
- 1 el zonnebloemolie
- 350 g grote garnalen, rauw, gepeld
- 2 bosuien
- 2 limoenen
- zout
- versgemalen peper
Groene currypasta
- 4 teentjes knoflook
- stukje gemberwortel (à 2 cm)
- 30 g takjes koriander
- 30 g takjes Thaise basilicum
- 6 groene pepers
Recept
- Maak eerst de groene currypasta. Pel de knoflook, schil de gember en hak beide grof. Haal de blaadjes van de koriander- en basilicumsteeltjes, leg ze apart en hak de steeltjes grof. Verwijder de zaadjes uit de groene pepers en hak de pepers grof. Maal alle ingrediënten in een hakmolen tot een gladde pasta.
- Doe de pasta in een pan en bak hem 1-2 minuten, tot de geuren vrijkomen. Voeg de vissaus, bouillon en het kokoswater toe en roer alles door elkaar. Breng de bouillon aan de kook en houd hem dan op laag vuur warm.
- Maak de peultjes schoon en snijd de snackkomkommers in de lengte in kwarten.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de komkommer 2-3 minuten, tot hij lichtbruin verkleurt. Voeg dan de garnalen toe en bak ze 2 minuten mee, tot ze gaar zijn.
- Doe de peultjes bij de bouillon en kook ze in 4-5 minuten gaar.
- Snijd de bosuien in dunne ringetjes. Breng de bouillon verder op smaak met het sap van 1 limoen. Schep de bouillon in vier kommen, voeg de komkommer en garnalen toe en garneer met de bosui en koriander- en basilicumblaadjes. Snijd de laatste limoen in parten en geef deze erbij. Breng de kokosbouillon op smaak met out en peper.
TIP
Heb je echt weinig tijd? Je kunt voor de bouillon ook kant-en-klare currypasta gebruiken, bijvoorbeeld Mae Ploy green curry. En heb je grote eters aan tafel, serveer er dan noedels bij. Bonustip: vervang de garnalen eens door blokjes tofu of kip - ook erg lekker!