DeThuisToko.nl - 21 / Dec / 2021
Ebi Bao Buns
Overheerlijke Bao Buns, ook wel gestoomde chinese broodjes genoemd. Maar Bao Buns klinkt gewoon veel lekkerder. Dit heerlijke recept heb je zo gefikst en hiermee maar je indruk op je gasten met ECHTE oosterse smaken!

Zelf Bao Buns met garnalen maken
Overheerlijke Bao Buns, ook wel gestoomde Chinese broodjes genoemd. Maar Bao Buns klinkt gewoon veel lekkerder. Dit heerlijke recept heb je zo gefikst en hiermee maak je indruk op je gasten met ECHTE oosterse smaken!
Bereidingswijze voor eche Bao Buns
- Meng het water met de gist en suiker en laat ongeveer 5 min staan, totdat hij is gaan schuimen
- Doe het een mengsel in een keukenmachine, daarboven op het bapaomeel samen met de zonnebloemolie. Laat ongeveer 12 min kneden totdat je een mooi soepel en elastisch deeg hebt.
- Laat het deeg nu op een warme plek ongeveer een uurtje rijzen.
- Knip nu 15 vierkante stukjes bakpapier uit waar je de buns op kunt leggen.
- Verdeel het deeg in 15 gelijke bollentjes.
- Rol uit tot een lapje, en vouw deze verzichtig dubbel. Je kunt het beste je aanrecht inwrijven met wat zonnebloem olie tegen het plakken.
- Leg de bun nu op een bakpapiertje en doe dit ook met de rest van de deegballetjes. Laat het deeg weer een uurtje rijzen op een warme plek.
- Stoom de broodjes ongeveer 10 min gaar in een stoompan of stoommandje. Je zult dit een paar keer moeten doen omdat niet alle broodjes in 1 keer passen.
- Tijdens het stomen, maak je de garnalen schoon, (darm kanaaltje verwijderen).
- Daarna haal je de garnalen 1 voor 1 door de bloem, vervolgens door het ei, en als laatste door de panko.
- Frituur de garnalen 3 min in een pan met een laagje zonnebloemolie gaar. Eventueel kun je ze warm houden in een voorverwarmde oven op 100 graden.
Garneer met salade naar keuze en mayonaise en sweet ketjap saus
Ingrediënten: voor 15 Bao Buns
- 500 gram bapaomeel
- 7 gram gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 1 el zonnebloemolie
- 300 ml lauwwarm water
- snuf zout
- 15 garnalen
- Panko
- 1 ei geklutst
- schaaltje bloem
- olie om te frituren
Een recept van Lindyslekkerneijen