DeThuisToko - 19 / Jan / 2023

    Chinese Style Hotpot

    Niet alleen in China, maar in heel Azië is er wel een variant van Hotpot. Vandaag brengen wij de Chinese variant aan het licht. Een Hotpot avond is ideaal om met grotere groepen te doen, omdat er niet gekookt hoeft te worden. Bovendien is het erg lekker en enorm gezellig!

    Chinese Style Hotpot
    DeThuisToko Gerechten & Recepten

    Chinese Style Hotpot

    Voor 4 personen | 40 minuten

    Ingrediënten

    • 200 g entrecote
    • zout
    • versgemalen peper
    • 1 el zonnebloemolie
    • 250 g grote garnalen, rauw, gepeld
    • 8-12 diepvries-wontons
    • 1 Chinese kool
    • 150 g broccoli of bimi
    • 2 bosuien
    • Noedels (bijv. Hakubaku Cha Soba)
    • 100 g shiitake
    • 100 g beukenzwam

    Bouillon

    • 100 g spekblokjes
    • 1,5 | rundvleesbouillon
    • 3 stuks steranijs
    • 1 tl chilivlokken

    Hotpotsausjes

    • 4 el Hoisin saus
    • 2 el oestersaus
    • 1 bosui
    • 3 el sesamolie
    • 2 rode chilipepers
    • LKK Chiu Chow Olie (optioneel)
    • 2 teentjes knoflook

    Recept

    1. Bak voor de bouillon de spekblokjes rondom goudbruin in een droge koekenpan. Schenk dan langzaam de bouillon erbij en voeg de steranijs en chilivlokken toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
    2. Bestrooi de entrecote aan beide kanten met zout en peper. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten 1½ minuut, tot het mooi goudbruin is. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.
    3. Bak de garnalen alvast gaar in de pan waarin je de entrecote hebt aangebakken.
    4. Stoom de wontons volgens de instructies op de verpakking.
    5. Snijd de Chinese kool in reepjes, de broccoli of bimi in kleine stronkjes en de bosuien in ringetjes.
    6. Maak de hotpotsausjes: meng de hoisinsaus met de oestersaus. Snijd de bosui in ringetjes en meng ze erdoor. Verwijder voor het tweede sausje eventueel de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipepers en snijd ze in ringetjes. Pel de knoflook, hak hem fijn en roer hem met de chilipeper door de sesamolie.
    7. Kook de noedels in de bouillon zoals instructies op de verpakking.
    8. Snijd de entrecote in dunne plakjes en leg ze op een schaaltje. Leg de broccoli of bimi, Chinese kool, bosui, garnalen, shiitake, beukenzwam en wontons ook op mooie schaaltjes. Zet ook de hotpotsausjes erbij. Zet de pan met bouillon en noedels op een warmhoudplaatje op tafel (of gebruik een fondue-stel); zo kan iedereen de ingrediënten zelf laten garen in de bouillon.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Chinese Style Hotpot
      19 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 19 / Jan / 2023

      Chinese Style Hotpot

    • Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi
      13 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 19 / Jan / 2023

      Paddenstoelenramen met Ei en Paksoi

    • Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes
      04 / Jan / 2023

      DeThuisToko - 19 / Jan / 2023

      Paksoi, Gefrituurde Sjalot en Bosuipannenkoekjes

    • Groene Kokosbouillon met Garnalen
      30 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 19 / Jan / 2023

      Groene Kokosbouillon met Garnalen

    • Rundvlees-Sukiyaki
      21 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 19 / Jan / 2023

      Rundvlees-Sukiyaki

    • Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst
      10 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 19 / Jan / 2023

      Gestoomde Groenten en Tofu Sticky Saus met Rijst

    • Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember
      07 / Dec / 2022

      DeThuisToko - 19 / Jan / 2023

      Misogroenten met Sushirijst en Ingelegde Gember

    • Pompoen-Laksa met Garnalen
      30 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 19 / Jan / 2023

      Pompoen-Laksa met Garnalen

    • Pittige Thaise Roerbak
      23 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 19 / Jan / 2023

      Pittige Thaise Roerbak

    • Kipkatsu-Curry met Rijst
      16 / Nov / 2022

      DeThuisToko - 19 / Jan / 2023

      Kipkatsu-Curry met Rijst

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen