DeThuisToko - 19 / Jan / 2023
Chinese Style Hotpot
Niet alleen in China, maar in heel Azië is er wel een variant van Hotpot. Vandaag brengen wij de Chinese variant aan het licht. Een Hotpot avond is ideaal om met grotere groepen te doen, omdat er niet gekookt hoeft te worden. Bovendien is het erg lekker en enorm gezellig!

Chinese Style Hotpot
Voor 4 personen | 40 minuten
Ingrediënten
- 200 g entrecote
- zout
- versgemalen peper
- 1 el zonnebloemolie
- 250 g grote garnalen, rauw, gepeld
- 8-12 diepvries-wontons
- 1 Chinese kool
- 150 g broccoli of bimi
- 2 bosuien
- Noedels (bijv. Hakubaku Cha Soba)
- 100 g shiitake
- 100 g beukenzwam
Bouillon
- 100 g spekblokjes
- 1,5 | rundvleesbouillon
- 3 stuks steranijs
- 1 tl chilivlokken
Hotpotsausjes
- 4 el Hoisin saus
- 2 el oestersaus
- 1 bosui
- 3 el sesamolie
- 2 rode chilipepers
- LKK Chiu Chow Olie (optioneel)
- 2 teentjes knoflook
Recept
- Bak voor de bouillon de spekblokjes rondom goudbruin in een droge koekenpan. Schenk dan langzaam de bouillon erbij en voeg de steranijs en chilivlokken toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
- Bestrooi de entrecote aan beide kanten met zout en peper. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten 1½ minuut, tot het mooi goudbruin is. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.
- Bak de garnalen alvast gaar in de pan waarin je de entrecote hebt aangebakken.
- Stoom de wontons volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de Chinese kool in reepjes, de broccoli of bimi in kleine stronkjes en de bosuien in ringetjes.
- Maak de hotpotsausjes: meng de hoisinsaus met de oestersaus. Snijd de bosui in ringetjes en meng ze erdoor. Verwijder voor het tweede sausje eventueel de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipepers en snijd ze in ringetjes. Pel de knoflook, hak hem fijn en roer hem met de chilipeper door de sesamolie.
- Kook de noedels in de bouillon zoals instructies op de verpakking.
- Snijd de entrecote in dunne plakjes en leg ze op een schaaltje. Leg de broccoli of bimi, Chinese kool, bosui, garnalen, shiitake, beukenzwam en wontons ook op mooie schaaltjes. Zet ook de hotpotsausjes erbij. Zet de pan met bouillon en noedels op een warmhoudplaatje op tafel (of gebruik een fondue-stel); zo kan iedereen de ingrediënten zelf laten garen in de bouillon.