Trustpilot

    Bamboe Bumbu Opor 36 G.

    Bamboe Bumbu Opor 36 G.

    €1,35

    Productomschrijving

    Wat is Bumbu Opor / Boemboe Opor?

    Traditionele Opor maken? Met deze bumbu maak je de Opor zoals je gewend bent van oma of het "geheime recept" van de Indische Toko. Opor ayam is een Indonesisch gerecht uit Midden-Java bestaande uit kip gekookt in kokosmelk

    Met deze Bumbu heb je de echte smaken van het Opor gerecht in huis gehaald en in een handomdraai op tafel geserveerd. Verras je schoonmoeder met een lekker gerecht uit de Indische keuken. Laat je ons weten wat ze er van vond?

    En Bumbu of Boemboe in het algemeen?

    Bumbu is het Indonesische woord voor een kruidenmengsel en komt vaak voor in de namen van kruidenmengsels, sauzen en kruidenpasta's. Het officiële Indonesische woordenboek beschrijft boemboe als "verschillende soorten kruiden en planten met een aangename geur en smaak - zoals gember, kurkuma, laos, nootmuskaat en peper - die worden gebruikt om de smaak van het voedsel te versterken."

    Het is een kenmerk van de Indonesische keuken en zijn regionale varianten, zoals de Balinese, Javaanse, Sundanees, Padang, Batak en Manado keukens. Het wordt gebruikt met verschillende soorten vlees, zeevruchten en groenten in stoofschotels, soepen, barbecue, sotos, gulai en ook als toevoeging aan instantnoedels in Indonesische stijl.

    Indonesiërs hebben originele gastronomische thema's ontwikkeld met citroengras en laos, kardemom en pepers, tamarinde en kurkuma. 

    In tegenstelling tot de Indiase kooktraditie die de voorkeur geeft aan een mix van gedroogde kruidenpoeder, lijkt de Indonesische keuken meer op de Thaise keuken, die voorstander is van het gebruik van verse ingrediënten. Traditioneel wordt dit mengsel van kruiden en andere aromatische ingrediënten met een vijzel en stamper vers gemalen tot een vochtige pasta.

    Het kruidenmengsel wordt meestal gemaakt door de kruiden in plakjes te snijden, te hakken, te malen, te kloppen, te kneuzen of soms te drogen, met behulp van traditioneel kookgereedschap zoals stenen vijzel en stamper, of een moderne blender of keukenmachine. Het boemboemengsel wordt meestal eerst geroerbakt in hete bakolie om zijn aroma vrij te geven, voordat het hoofdingrediënt wordt toegevoegd (meestal vlees, gevogelte of vis).

     

    Bamboe Bumbu Opor 36 G.

    • Gratis verzending Vanaf €50,-

    Bamboe Bumbu Opor 36 G. Voedingswaarde per 100 grEnergieVet
    Waarvan verzadigd
    Koolhydraten
    Suiker
    Voedingsvezels
    Eiwitten
    Zout
    Natrium
    Alcohol
    Glutenvrij


    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0